PENYEDIAAN

PROSES RENDAMAN : KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN

SUDAH SIAP . DIHIDANG BERSAMA SOYA  : KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN

CARA MEMASAK :
  1. Basuh collagen 5 atau 6 kali.
  2. Toskan, lepas tu rendam dalam air sampai tenggelam.
  3. Lepas 2 atau 3 jam, tukar air rendaman dan basuh collagen sekali lagi.
  4. Rendam lagi sekali sampai dia dah kembang dan biarkan semalaman.
  5. Rebus dengan api yang kecil sebab takut nanti akan hangit.
  6. Air yang digunakan untuk merebus adalah 3 litter untuk setiap 100 gram.
  7. Lepas collagen dah tidak berketul², sejukkan dahulu, lepas itu bolehlah disaring untuk membuang sisa² yang tidak diingini dan boleh dipicit-picit untuk mendapatkan hasil yang lebih halus.
  8. Setelah sejuk bolehlah disimpan ke dalam bekas tupperware atau apa² sahaja bekas ke dalam peti sejuk.  Makan 2x sehari, 2-3 sudu untuk setiap pengambilan, collagen ini mempunyai bau dan rasa laut sedikit.. So kalau tidak tahan bolehlah dibancuh dengan air oren/sirap atau sunquick untuk mengurangkan rasa laut dan sedap bila diminum.Boleh juga diminum dengan air laici atau sebarang jus untuk keselesaan sendiri.
Setiap 100 gram boleh tahan untuk 1 bulan pemakanan (untuk sorang pengguna).
Collagen ini boleh juga digunakan sebagai masker.
Collagen ini tahan lama sebab ianya ANTI BACTERIA.

WAKTU MAKAN :

Waktu yang sesuai memakan PMC ini adalah 2x dalam sehari iaitu sebelum sarapan ketika perut kita masih kosong dan sebelum waktu tidur.

CARA MEMBUAT MASKER :
  1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori² di muka terbuka luas
  2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
  3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci
  4. Bilas dengan air suam kuku untuk medapatkan penghasilan yang baik.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...